Start

Het leven in zijn algemeenheid is mooi, maar er kunnen helaas behoorlijk hoge ‘verkeersdrempels’ op een levensweg voorkomen. Gelukkig hoeft u deze drempels niet alleen te nemen.

Je hebt net een groot verlies geleden en wie denkt er dan aan de toekomst ”

De toekomst zoals je die had voorgesteld is in duigen gevallen. Je hele kaartenhuis ingestort en je moet je gaan beraden op een toekomst zonder partner, kind, ouders, vriend of vriendin. Dat feit op zich is al moeilijk genoeg, maar dan blijkt dat de buitenwacht ook nog een bepaald verwachtingspatroon van je heeft. Dat heeft voornamelijk te maken met het tijdpad. Wanneer mag je weer leuke dingen gaan doen, wanneer mag je weer aan jezelf denken, wanneer mag je tijd nemen voor jezelf om de dingen op een rij te zetten. Iedereen heeft daar een ander idee over, maar er wordt vergeten om jou te vragen wat je zelf wilt. Is het oké om na een paar maanden de draad weer op te pakken, of moet je daar een jaar mee wachten of zelfs nog langer. Hoe moet je familie en vrienden duidelijk maken dat zelfs al heb je weer zin om wat activiteiten buiten het gezin om te gaan doen, dat niet inhoudt dat de degene die er niet meer is geen deel uitmaakt van je leven.”2

In principe is een scheiding simpel: jij en je partner moeten afspraken maken over hoe je de zaken in de toekomst wilt regelen. Het probleem is alleen dat afspraken maken niet eenvoudig is als je al tijden met elkaar overhoop ligt. Een scheiding komt immers niet uit de lucht vallen, daar gaat een hele periode van conflicten, stress en frustraties aan vooraf. Je bent boos op elkaar, en luistert misschien niet meer goed naar elkaar. Daarom is het slim om de hulp in te roepen van iemand die het probleem ontdoet van alle emoties en het terugbrengt tot de kern. Zodat je het samen op kunt lossen. Hij of zij helpt je om afspraken te maken.”

Een burn-out, een vorm van emotionele uitputting door het werk, hakt erin. Patiënten en ex-patiënten vertellen over hun ervaringen in heftige bewoordingen. Een paar citaten: ‘Ik kreeg paniekaanvallen’, ‘Ik was niet lui, maar moe. Doodmoe. Waaraan ik eerst nog had getwijfeld, wist ik nu met zekerheid: ik was ziek.’ En tenslotte: ‘Ik kon niet meer, al mijn reserves waren uitgeput, ik viel bijna om. Even dacht ik dat mijn laatste uur geslagen had.’ Inmiddels weten we dat een burn-out over het algemeen over gaat. Maar voorkomen is beter dan genezen.”

Het team van Adviescentrale kan u helpen vraagstukken en problemen van diverse aard op te lossen. Of het nu gaat om advies in de werksfeer (naderend ontslag, burn-out, juridische kwesties), bij relatie- of scheidingsperikelen, emotionele of sociale vraagstukken (rouwverwerking, vereenzaming), alle vormen van stress counseling, levens/ geloof- of vragen op seksueel gebied, Adviescentrale staat voor u klaar.make

Stop voor uw volgende drempel en maak een afspraak voor een geheel gratis kennismaking. Vul bij contact het formulier in en vertel ons in het kort waar wij u mee kunnen helpen. Bellen mag natuurlijk ook! Heeft u geen mogelijkheid om voor een gesprek naar ons te komen? Geen probleem, dan spreken wij toch bij u thuis af?

Gedegen advies met een sociale inslag, in zeer uitlopende disciplines;
Dat is Adviescentrale!

Adviescentrale is een onderdeel van Bedrijvengroep Centraal Punt.